Αλ. Χαρίτσης: Πάνω από 10 δισ. στην αγορά εντός του 2016

Αλ. Χαρίτσης: Πάνω από 10 δισ. στην αγορά εντός του 2016

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ισχυρή ένεση ρευστότητας», ενώ πρόσθεσε ότι στην αγορά θα «πέσει» ακόμη 1 δισ. ευρώ από τη δημιουργία τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα

Πάνω από 10 δισ. ευρώ αναμένεται να «πέσουν» συνολικά στην αγορά, εντός του 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

Εξ αυτών, τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέρχονται από την πλήρη εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ ακόμη 3,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ισχυρή ένεση ρευστότητας», ενώ πρόσθεσε ότι στην αγορά θα «πέσει» ακόμη 1 δισ. ευρώ από τη δημιουργία τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ποσόν του 1 δισ. θα πολλαπλασιαστεί με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σημαντικά εργαλεία, το νέο Ταμείο Υποδομών και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «όλα τα προγράμματα του αναπτυξιακού και κοινωνικού πυλώνα θέτουν στο επίκεντρο τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων».

Έως το τέλος του 2016, πρόσθεσε, θα εκδοθούν προσκλήσεις, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο 50% των κονδυλίων, τοποθετώντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών – μελών.

Naftemporiki.gr