Αυξήθηκαν 9,8% οι πωλήσεις της Renault στο εξάμηνο

Αυξήθηκαν 9,8% οι πωλήσεις της Renault στο εξάμηνο

Κατά 9,8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων της Renault, σε νέο ρεκόρ στο α΄ εξάμηνο, όπως τόνισε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της ανάκαμψης της αγοράς στη Ρωσία και στη Νότια Αμερική καθώς και της σταθερής ζήτησης στην Ευρώπη.

Η Renault επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίου στο 3% από το 2,5%, μετά από την ανακοίνωση 2,07 εκατ. παραδόσεων στο εξάμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η εταιρεία αυτοκινήτου επαναδιατύπωσε τη δέσμευσή της για αύξηση των πωλήσεων περαιτέρω το 2018, με πρόσφατα επικαιροποιημένα μοντέλα όπως το Duster SUV, να προσελκύουν μεγάλη ζήτηση.

“Ο όμιλος αναμένεται να αποκομίσει τα οφέλη της ανανέωσης της γκάμας, σε όλες τις περιοχές”, δήλωσε.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν 4,4% στα 1,07 εκατ. στο α΄ εξάμηνο, υπερβαίνοντας το μέσο όρο της αγοράς, που διαμορφώθηκε στο 2,8%. Η αύξηση των πωλήσεων υπερέβη το 15% στην περιοχή της Ευρασίας και το 18% στη Λατινική Αμερική.

Η Renault διπλασίασε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της αγοράς της Βραζιλίας στο 10%, αναβαθμίζοντας επίσης και τις εκτιμήσεις για την Ευρώπη στο 1,5% από το 1%.

capital.gr