Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων Τζερμιάδων

Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων Τζερμιάδων

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης στο πλαίσιο μιας λιτής, συγκινητικής εκδήλωσης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων Τζερμιάδων «Παναγία η Γερόντισσα».

Στην εκδήλωση με την συμμετοχή των εργαζομένων του Ιδρύματος και εκπροσώπων, φορέων, υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχόμενος χρόνια πολλά και υγεία στους ηλικιωμένους ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμο για την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως που φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, ιδιαίτερα τώρα με την θεσμική αναβάθμιση του φορέα βάσει Ευρωπαϊκών προτύπων από Εκκλησιαστικό γηροκομείο σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, γεγονός που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του γηροκομείου και την αυτοτελή χρηματοδότηση του από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ήδη έχει αποφασίσει και έχει δρομολογηθεί η οικονομική στήριξη του κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στο Τζερμιάδων εξέλιξη που θα παγιωθεί και σε ετήσια βάση, για την κάλυψη αναγκών του. Ο κ. Στεφανάκης ευχαρίστησε δημόσια για την συνεργασία τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, ευρύτερα την Εκκλησία, τους φορείς, τις υπηρεσίες αλλά και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος που φροντίζουν τους ηλικιωμένους ώστε να έχουν καλή ποιότητα ζωής και να νιώθουν ασφαλείς.