Δυναμική προβολή της Κρήτης στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ

Δυναμική προβολή της Κρήτης στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ

Θετικά μηνύματα για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα διαπιστώθηκαν κατά τη συμμετοχή και την προβολή του νησιού στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης- που εκτιμά αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία σε διψήφια ποσοστά -, το περίπτερο προβολής της μέσα στον χώρο του ΕΟΤ “αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων ξένων επισκεπτών που εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους για το νησί, καθώς και κορυφαίων τουριστικών παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού. Παράλληλα, στην έκθεση καταδείχτηκαν νέες, ισχυρές προοπτικές που αφορούν στην ελληνορωσική φιλία …”.

Ο Έλληνας πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς κατά τη δεξίωση η οποία παρατέθηκε στην πρεσβευτική κατοικία στην οποία είχε προσκληθεί όλη η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, τόνισε: “Πλέον, η ροή των Ρώσων επισκεπτών προς την Κρήτη θα αυξάνεται συνεχώς και είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετική, το ίδιο και οι επόμενες”.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τους Κυριάκο Κώτσογλου, εντεταλμένο σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Νίκο Συριγωνάκη, εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού. Παράλληλα, παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τόσο ο κ. Συριγωνάκης όσο και ο κ. Κώτσογλου χαρακτήρισαν εξαιρετική την ανταπόκριση από το ρωσικό κοινό (επαγγελματίες και πολίτες), τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη αγορά και ένας τουριστικός εταίρος που παρουσιάζει διψήφια αύξηση σε αυτήν τη σεζόν και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες περιόδους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ