Εκπαιδευτικοί από το Erasmus στην… Περιφέρεια

Εκπαιδευτικοί από το Erasmus στην… Περιφέρεια

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν οι συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2 με τίτλο MADD, (Music, Art, Drama, Dance) in the classroom”, όπου τους εκπαιδευτικούς από 7 συνεργαζόμενες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Ρουμανία, Φιλανδία, Ελλάδα και Τουρκία) υποδέχθηκε ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Ο κ. Αλεξάκης ενημέρωσε για τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας Κρήτης και τους απένειμε τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα 25o & 27o Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου Κρήτης και οι  Διευθυντές τους Μανόλης Λαμπράκης και Αγγελική Τρουλλινού καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Πατσιά και Ειρήνη Θεοφάνους.

Βασικός στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η αναζήτηση μεθόδων και τρόπων διδασκαλίας ώστε με τη βοήθεια της Μουσική, της Τέχνης, της Δραματοποίησης και του Χορού να υπάρχει αποτελεσματική και περισσότερο ελκυστική εκπαίδευση των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο παραμονής τους επισκέφθηκαν επίσης την Κνωσσό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το νέο Μουσείο της Ελεύθερνας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Ενυδρείο Κρήτης.