Εκρηκτικό το κλίμα στο Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» – «Αν δεν αντέχετε, να πάτε»

Εκρηκτικό το κλίμα στο Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» – «Αν δεν αντέχετε, να πάτε»

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» – Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές» φέρεται να προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους Ευρωπαίους ομολόγους του, για να εισπράξει τη δηκτική απάντηση: «αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε».
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε η αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα στο Eurogroup, οι σχέσεις κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρονται να χειροτέρεψαν μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και νησιώτες.
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το ρεπορτάζ και τους διαλόγους που παρουσιάζονται στο «Βήμα» , τονίζοντας τα εξής:

«Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη».

Με τη σειρά του πάντως, το «Βήμα» επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος, υποστηρίζοντας ότι βασίζεται σε περισσότερες από μία πηγές με παρουσία στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Lifo.gr