Εκτονώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα

Εκτονώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα

Αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες την Τετάρτη είχαν εκτιναχθεί άνω του 4,6%, καθιστώντας απαγορευτική κάθε πιθανότητα εξόδου στις αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,32%, έναντι 4,42% την Πέμπτη. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινείται πτωτικά και διαμορφώνεται στο 3,40% και ενώ χθες βρισκόταν στα επίπεδα του 3,45%.

Παράγοντες της αγοράς ομολόγων σχετίζουν την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων με την συγκράτηση των πιέσεων στα assets των αναδυόμενων οικονομιών.

Την ίδια στιγμή, ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις και συνολικές απώλειες 7,29%, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος στην αγορά των ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:25, διαμορφώνεται στις 696,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,14%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,90%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.
in.gr