Επί… τάπητος οι παραλιακοί δρόμοι της Κρήτης

Επί… τάπητος οι παραλιακοί δρόμοι της Κρήτης

Οι παραλιακοί δρόμοι και τα προβλήματα υποδομών που παρουσιάζουν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση των δημάρχων της Κρήτης με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη και Μανόλη Θραψανιωτάκη.

Εν’ όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την οριοθέτηση γραμμών αιγιαλού, παραλίας κτλ τέθηκαν τα θέματα της τακτοποίησης – αδειοδότησης υφισταμένων έργων υποδομών, δρόμων με λιθορήτες.

Όπως τονίσθηκε από τους δημάρχους υπάρχει θέμα με υφιστάμενους δρόμους, κυρίως σε παραλιακούς οικισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις διαβρώσεις και καταστροφές από θαλάσσια ρεύματα τα οποία δυστυχώς, με το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να παραμένουν οι υποδομές αυτές ασυντήρητες και να δημιουργούνται προβλήματα στους χρηστές.

Την θέση των Δημάρχων στήριξαν και οι παριστάμενοι βουλευτές, ζητώντας από την Υφυπουργό να λάβει υπ όψιν της, τις προτάσεις  των δημάρχων, δεδομένου και του επικείμενου νομοσχεδίου, καθώς είναι πολύ σημαντικό να τακτοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές και να μπει τάξη στην σημερινή κατάσταση, ενώ από τώρα και στο εξής θα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία για τις νέες παρεμβάσεις που θα γίνονται με περιβαντολλογική αδειοδότηση.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα με το νέο νόμο ο οποίος θα δώσει λύσεις ενώ θα ισχύσουν νέοι κανόνες από τώρα και στο εξής. Είπε επίσης ότι όταν υφίσταται έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας οι εργασίες θα εκτελούνται άμεσα χωρίς ιδιαίτερη αδειοδότηση, η οποία θα γίνεται μετά το πέρας των εργασιών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.