Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο όπου αναμένεται να κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα λόγω και της πολιτικής κατάστασης στη Γερμανία, υποδεικνύουν «μισή» λύση για το χρέος, αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να ελπίζει πώς μέχρι την τελευταία στιγμή θα αλλάξουν οι ισορροπίες και οι τελικές αποφάσεις θα είναι καλύτερες.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προηγηθεί συνεδρίαση του Euroworking Group με αντικείμενο την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι από την λίστα των 88 προαπαιτούμενων «απομένουν δύο – τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως». Πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου του ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής.

Η εποπτεία

Την ίδια ημέρα αναμένεται να «σφραγιστεί» και το ακριβές πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας με τριμηνιαίες αξιολογήσεις στη βάση ενός πλαισίου δεσμεύσεων δέκα σημείων για ένα διάστημα τουλάχιστον 2-3 ετών.
in.gr