Κόβουν δέντρα λόγω… ξυλοφάγου εντόμου

Κόβουν δέντρα λόγω… ξυλοφάγου εντόμου

Σε κοπές δέντρων προχωρά η δημοτική αρχή εξαιτίας της προσβολής τους από το ξυλοφάγο έντομο Xylotrechus chinensis.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου θα κοπούν 18 δέντρα από το πάρκο του Θεοτοκόπουλου και 8 δέντρα από το νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι κοπές αναμένεται να πραγματοποιηθούν από 30 Απριλίου έως 4 Μαΐου από την αρμόδια υπηρεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς. Την επόμενη εβδομάδα (από 30/4 έως 4/5)  η υπηρεσία θα προχωρήσει – όπως επιβάλλεται για τον περιορισμό  του  πληθυσμού του εντόμου και την αποφυγή περαιτέρω   προσβολής  νέων δένδρων μουριάς ή άλλων φυτών- στην κοπή δέντρων, τα οποία έχουν προσβληθεί από το ξυλοφάγο έντομο Xylotrechus chinensis (σύμφωνα με το με αριθμ.πρωτ:120535/6-10-2017 έγγραφο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών).

Έχουν εντοπιστεί μουριές που έχουν προσβληθεί από το ξυλοφάγο έντομο εντός του Πάρκου Θεοτοκόπουλου (18 δέντρα) και εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Κωνσταντίνου (8 δέντρα).

Για όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου (745/2017), της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου με Έγκριση Υλοτομίας και Κλάδευσης (2634/10-04-2018)  καθώς και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης της Αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας  (αύξ. Αρ. 66/2018).