Λαγκάρντ: Οι εμπορικές εντάσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Οι εμπορικές εντάσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις στο διεθνές εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος για την ευρωζώνη, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, ενώ η ευρωζώνη βίωσε μια οικονομική ανάπτυξη πάνω από τις δυνάμεις της το 2017, “το momentum αρχίζει να επιβραδύνεται ελαφρώς αυτή τη στιγμή”. Μάλιστα, σημείωσε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να χαμηλώσει “ελαφρώς” τις οικονομικές προβλέψεις του τον Ιούλιο.

Το Ταμείο δεν περιμένει “οξεία” οικονομική επιβράδυνση, εν μέρει διότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη στα 19 κράτη-μέλη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, υφίσταται μια ακολουθία οικονομικών κινδύνων. Ο πρώτος εξ’αυτών είναι οι εμπορικές εντάσεις.

“Πρώτη στη λίστα των κινδύνων είναι η σειρά των εμπορικών εντάσεων που έχει πυροδοτήσει η αύξηση δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο”, είπε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις πρακτικές του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.
capital.gr