Παραδόθηκε ο δρόμος Γούρνες – Χερσόνησος

Παραδόθηκε ο δρόμος Γούρνες – Χερσόνησος

«Στόχος όλων μας είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κίσαμο έως τη Σητεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παράδοση του τμήματος του ΒΟΑΚ από τις Γούρνες έως την Χερσόνησο.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές του έργου, υπογραμμίζοντας την επάρκεια και την ικανότητα των στελεχών της Περιφέρειας και του ΟΑΚ να υλοποιούν έργα τέτοιας κλίμακας.

«Ένα σημαντικό τμήμα του βόρειου οδικού άξονα παραδίδεται σήμερα και πρέπει πρώτα να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, που μπορούν και υλοποιούν τέτοια έργα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης και κάλεσε το Υπουργείο Υποδομών να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα αυτή και να προσπαθήσει και τα επόμενα έργα που περιμένουμε για το ΒΟΑΚ να στηριχθούν στο δυναμικό της Κρήτης.

Αναφορικά με τη συνέχεια στον ΒΟΑΚ, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως «περιμένουμε την έλευση του κ. Σπίρτζη για να δούμε το χρονοδιάγραμμα του Βόρειου Οδικού Άξονα που θα εκτείνεται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χθεσινή εξέλιξη και υπενθύμισε πως η Κρήτη αναμένει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο έως τη Σητεία.

«Σήμερα είναι ένα ακόμα τμήμα που παραδίνεται. Βεβαίως πρέπει να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά όταν βλέπουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα τόσα έργα που έχουν γίνει, θέλουμε και πρέπει και στην Κρήτη να ξεκινήσει η ανταγωνιστική διαδικασία για να προχωρήσει η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και να μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Σ. Βαρδάκης: «Ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την Κρήτη»

Στο νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου «Γούρνες – Χερσόνησος» που παραδόθηκε σε χρήση σήμερα, βρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του:

«Η παράδοση σήμερα των 7 από τα 9 χλμ του οδικού δικτύου Γούρνες -Χερσόνησος, αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Κρήτη. Το τμήμα αυτό του ΒΟΑΚ, είναι το πρώτο πραγματικά κλειστού τύπου αυτοκινητοδρόμου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και όρους ασφαλείας, όπως υλοποιούνται και στην ηπειρωτική Ελλάδα και που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.

Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η ολοκλήρωση και παράδοση σε χρήση και των υπόλοιπων 2 χλμ. εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2018.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς παρά τις κωλυσιεργίες των προηγούμενων ετών και την κινδυνολογία, το έργο υλοποιήθηκε και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ».