Τιμή στον Ήρωα Κώστα Ηλιάκη-Το όνομά του σε δρόμο του Μαλεβιζίου

Τιμή στον Ήρωα Κώστα Ηλιάκη-Το όνομά του σε δρόμο του Μαλεβιζίου

Τον ήρωα, Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη αναμένεται να τιμήσει ο δήμος Μαλεβιζίου καθώς θα δώσει το όνομά του σε δρόμο στον οικισμό του Καβροχωρίου.

Πρόκειται για τον κάθετο δρόμο στον κεντρικό οδικό άξονα Γαζίου – Καβροχωρίου με την τελετή ονοματοδοσίας να γίνεται την Τρίτη 29 Μαΐου στις 9.30 το πρωί.

Το αίτημα για την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης οδού, κατατέθηκε από κατοίκους του οικισμού και έγινε αμέσως αποδεκτό από τη Δ.Ε. Γαζίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και της θυσίας του Κων/νου Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του σαν σήμερα, στις 23 Μαΐου 2006, κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχαν δοθεί σε οδούς της Αμμουδάρας τα ονόματα του Σμηναγού (Ι) Σήφη Αναστασάκη και του Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, Ηρώων που επίσης έχασαν τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κάτι που αναδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου να τιμά τους σύγχρονους Ήρωες της πατρίδας μας.