Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων προκειμένου τα παιδιά τους να εγγραφούν ή να επανεγγραφούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου δημοτικού οργανισμού (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια στις 31/09/2018 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης που το νήπιο δεν έχει συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια η αίτηση να μην εξετάζεται.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες κατά την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά, όλες τις προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης