«Εξοικονομώ II»: Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά

Ο προϋπολογισμός για την Κρήτη εξαντλήθηκε σε 1 ώρα!

Οι πόροι για την Περιφέρεια Κρήτης εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 1.126 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 14 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2.127 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 207 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και η διαδικασία συνεχίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 379 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 4,7 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 10.00 το πρωί.

 

Aίτημα για επιπλέον πόρους, σε σχέση με το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ, υπέβαλε στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στην σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“κ. Υπουργέ,
Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε να σας αποστείλει την παρούσα επιστολή ενημερώνοντάς σας ότι:

Σήμερα, 25-9-2019 ήταν η ημερομηνία έναρξης για την Περιφέρεια Κρήτης του προγράμματος ”Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ.” Το πρόγραμμα άνοιξε όπως είχε αναγγελθεί στις 10.00 και τα χρήματα εξαντλήθηκαν λίγο πριν τις 11:00.

Μέσα στο χρόνο αυτό, οι συνάδελφοι υπέβαλαν ελάχιστες από τις προτάσεις που είχαν προετοιμάσει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων πολιτών μας.

Το προηγούμενο διάστημα γινόταν αντιληπτό από όλους μας, πως μέρα με τη μέρα η ζήτηση και το ενδιαφέρον ήταν διαρκώς αυξανόμενο.

Δυστυχώς για πλήθος πολιτών της περιοχής ευθύνης μας δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν την πρόταση τους, παρότι είχε προηγηθεί σωστή και επαρκής προετοιμασία γιατί, λανθασμένα, δε δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν ακόμη μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων  ανεξάρτητα αν έχουν δεσμευτεί οι διαθέσιμοι μέχρι εκείνη τη  στιγμή πόροι.

Επίσης πολλές αιτήσεις παρόλο που υποβλήθηκαν και ήταν πλήρεις δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν πόρους ώστε να οριστικοποιηθούν.

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή θεωρώντας ότι η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει όλη την προετοιμασία και τα αιτήματα που επεξεργάστηκαν οι συνάδελφοί μας  το τελευταίο διάστημα αναζητώντας άμεσα επιπλέον πόρους ώστε να μην καλλιεργείται αίσθημα αδικίας ή άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών.

Με εκτίμηση,
Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ
Η Πρόεδρος
Ειρήνη Βρέντζου”

More Stories
Προσλήψεις 16 ατόμων στο Δήμο Χανίων