Επώνυμη παρουσία της ΚΡΙ ΚΡΙ στη Waitrose

Επώνυμη παρουσία της ΚΡΙ ΚΡΙ στη Waitrose

Πέντε χρόνια μετά την είσοδό της στη Waitrose, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ απέκτησε και επώνυμη παρουσία στο βρετανικό λιανεμπορικό όμιλο. Με το λανσάρισμα του “My authentic Greek Yogurt” στη γνωστή βρετανική αλυσίδα η οποία βρίσκεται στο top 6 της βρετανικής αγοράς, η Κρι Κρι επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά, να αυξήσει τη διείσδυσή της σε αυτή και να πετύχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, σε μια αγορά η οποία αλλάζει μετά και το Brexit. Παράλληλα, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία επεκτείνει την παρουσία της και στην αγορά της Ιρλανδίας.

Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου το “My authentic Greek Yogurt” της Κρι Κρι βρίσκεται στα ράφια της Waitrose, ακολουθώντας το επαναλανσάρισμα του “Κρι Κρι, στραγγιστό & αγαπημένο” στην Ελλάδα. Η τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών στη Waitrose είναι επακόλουθο της μακρόχρονης συνεργασίας της Κρι Κρι με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας. Εξάλλου πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με τη Dunnes, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες S/M στην Ιρλανδία, με προϊόντα γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω συνεργασιών, είναι η Κρι Κρι να έχει επιτύχει μέση ετήσια αύξηση εξαγωγών 24%, τα τελευταία χρόνια. Ειδικά δε, για το 2017 οι εξαγωγές γιαουρτιού σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2016. Έτσι, πλέον, τα έσοδα από εξαγωγές ξεπερνούν το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Απώτερος στόχος είναι οι συνολικές εξαγωγές να αποτελούν το 50% του τζίρου της από 30% που ήταν πέρυσι.

Εν τω μεταξύ στις προθέσεις των βασικών μετόχων της ΚΡΙ ΚΡΙ είναι εντός του έτους να προχωρήσουν σε διάθεση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές. Σήμερα η οικογένεια του βασικού μετόχου ελέγχει ποσοστό 76% της εταιρείας.
capital.gr