Σεντένο: Η κυριότητα των μεταρρυθμίσεων το “κλειδί” για το ελληνικό πρόγραμμα

Σεντένο: Η κυριότητα των μεταρρυθμίσεων το “κλειδί” για το ελληνικό πρόγραμμα

Βιώνουμε την “καλή πλευρά” του οικονομικού κύκλου στην ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Mario Centeno, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως τόνισε ο Centeno, το Eurogroup θα επιδιώξει τρόπους να διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας σε βιώσιμη χρηματοδότηση από την αγορά.

“Κρίσιμη θα είναι η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Τα νέα που έρχονται από την Αθήνα και η ενημέρωση που έχει το Eurogroup από τους θεσμούς, είναι “ενθαρρυντικά”, σημείωσε ο Mario Centeno.

Πρόσθεσε πως “η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη πέρυσι. Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία ανάκτησης της πρόσβασης στην αγορά, και οι προοπτικές είναι θετικές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε δε πως ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίας για πιθανά νέα μέτρα για το χρέος, μετά από την ομόφωνη δέσμευση που έλαβε το Eurogroup του Ιουνίου 2016. “Θα λάβουμε αυτή την απόφαση όσο ερχόμαστε πιο κοντά στο τέλος του προγράμματος”.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η “κυριότητα της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι το κλειδί για μια βιώσιμη επιτυχία. Το γνωρίζω αυτό από την εμπειρία μου ως υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ακόμη ότι εάν το ευρώ καταστεί πιο ισχυρό, οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που οδηγεί σε ανάπτυξη και εμπιστοσύνη.

capital.gr